Mistři hlavolamů – 3. ročník (2017/2018)

Ve školním roce 2017/2018 probíhal 3. ročník školní soutěže Mistři hlavolamů. Zde se můžete podívat na zadání soutěžních úloh:

5. kolo – ABC pohled

Poslední hlavolam měl název ABC pohled. Jeho úkolem je doplnit do mřížky písmena A, B a C tak, aby bylo splněno několik pravidel. Podrobná pravidla hlavolamu, ukázku řešení, tip (radu) k řešení a zadání soutěžních úloh najdete zde.

4. kolo – Hvězdy

Ve 4. kole jste mohli řešit hlavolam Hvězdy. Do mřížky se v něm zakreslují hvězdy tak, aby bylo splněno několik pravidel. Podrobná pravidla hlavolamu, ukázku řešení, tip (radu) k řešení a zadání soutěžních úloh najdete zde.

3. kolo – Pilulky

V únoru bylo možné řešit hlavolam 3. kola soutěže s názvem Pilulky. V mřížce s čísly je potřeba najít šest obdélníkových pilulek s různými číselnými hodnotami a zbývající políčka mřížky začernit. Podrobná pravidla hlavolamu, ukázku řešení, tip (radu) k řešení a zadání soutěžních úloh najdete zde.

2. kolo – Potrubí

Na přelomu listopadu a prosince proběhlo 2. kolo soutěže s názvem Potrubí. Jak název napovídá, do mřížky je potřeba zakreslit, kudy vede potrubí, jehož části už jsou v mřížce vyznačené. Podrobná pravidla hlavolamu, ukázku řešení, tip (radu) k řešení a zadání soutěžních úloh najdete zde.

1. kolo – Postupné sudoku

V 1. kole jste mohli řešit hlavolam Postupné sudoku. Do mřížky se v něm doplňují čísla podle základního pravidla sudoku, navíc jsou v něm silnějším ohraničením oddělena políčka, která obsahují čísla jdoucí hned za sebou. Podrobná pravidla hlavolamu, ukázku řešení, tip (radu) k řešení a zadání soutěžních úloh najdete zde.