Mistři hlavolamů – 2. ročník (2016/2017)

Ve školním roce 2016/2017 probíhal 2. ročník školní soutěže Mistři hlavolamů. Zde se můžete podívat na zadání soutěžních úloh:

5. kolo – Řady

Poslední 5. kolo soutěže tvořil hlavolam s názvem Řady. Do mřížky se v něm doplňují číslice tak, aby tvořily řady po sobě jdoucích čísel. Podrobná pravidla, ukázku, tip k řešení hlavolamu a zadání 6 soutěžních úloh najdete zde.

4. kolo – Kakurasu

Ve 4. kole jste mohli řešit hlavolam s názvem Kakurasu. Jeho úkolem je začernit některá políčka mřížky tak, aby byla splněna určitá pravidla. Podrobná pravidla, ukázku, tip k řešení hlavolamu a zadání 6 soutěžních úloh najdete zde.

3. kolo – Suguru

Ve 3. kole se řešil hlavolam s názvem Suguru. Do mřížky se v něm doplňují číslice podle několika jednoduchých pravidel. Podrobná pravidla, ukázku, tip k řešení hlavolamu a zadání 6 soutěžních úloh najdete zde.

2. kolo – Číselný had

2. kolo soutěže tvořil hlavolam s názvem Číselný had. Tento hlavolam spočívá v nalezení správné pozice hada tvořeného čísly 1 – 13 v mřížce 5×5 políček. Podrobná pravidla, ukázku, tip k řešení hlavolamu a zadání 6 soutěžních úloh najdete zde.

1. kolo – Futoshiki

V 1. kole bylo možné řešit hlavolam s názvem Futoshiki. Tento hlavolam spočívá v doplnění čísel 1 až 4 do prázdných políček, přičemž musí být respektována mimo jiné všechna znaménka nerovnosti. Podrobná pravidla, ukázku, tip k řešení hlavolamu a zadání 6 soutěžních úloh najdete zde.