Mistři hlavolamů – 4. ročník (2018/2019)

Ve školním roce 2018/2019 probíhal 4. ročník školní soutěže Mistři hlavolamů. Zde se můžete podívat na zadání soutěžních úloh:

5. kolo Hakoiri

V posledním kole letošního ročníku soutěže jste mohli řešit hlavolam Hakoiri. Do zadané mřížky se v něm doplňují čtverce, kruhy a trojúhelníky tak, aby bylo splněno několik pravidel. Přesná pravidla, ukázku, tip (radu) k řešení hlavolamu a zadání soutěžních úloh najdete zde.

4. kolo Rekuto

Ve 4. kole bylo možné řešit hlavolam Rekuto. Jeho úkolem je rozdělit mřížku na obdélníky a čtverce tak, aby bylo splněno několik pravidel. Přesná pravidla, ukázku, tip (radu) k řešení hlavolamu a zadání soutěžních úloh najdete zde.

3. kolo Sčítací křížovka

Zadání 3. kola tvořil hlavolam Sčítací křížovka. Úkolem tohoto hlavolamu je začernit některá políčka mřížky tak, aby zbývající čísla v mřížce dala dohromady zadané součty v řádcích a sloupcích. Přesná pravidla, ukázku, tip (radu) k řešení hlavolamu a zadání soutěžních úloh najdete zde.

2. kolo Stěny

Skončilo 2. kolo s názvem Stěny. Úkolem tohoto hlavolamu je nakreslit do prázdných políček stěny tak, aby byla splněna určitá pravidla. Přesná pravidla, ukázku, tip (radu) k řešení hlavolamu a zadání soutěžních úloh najdete zde.

1. kolo Nepravidelné sudoku

V říjnu jste mohli řešit hlavolam Nepravidelné sudoku. Čísla se v něm nesmí opakovat v řádcích, sloupcích, ani ve vyznačených oblastech. Přesná pravidla, ukázku, tip (radu) k řešení hlavolamu a zadání soutěžních úloh najdete zde.